Käyttövinkit

Kaikki Via-ateriat ja voileivät ovat maistuvia ja käyttövalmiita suoraan pakkauksestaan, mutta pienellä tuunaamisella saat luotua niihin vielä viimeisen silauksen. Via-kokit kokosivat muutamia helppoja ja maistuvia vinkkejä sinulle kokeiltaviksi.

Paahdettu Via Pastrami & Onion Sandwich

Via-voileipä on helppo ja mutkaton eväs mukaan otettavaksi. Se sopii erinomaisesti esimerkiksi nopeaksi aamiaiseksi tai kevyeksi lounaaksi. Kiireettömänä päivänä kannattaa kokeilla leivän paahtamista pannulla tai voileipägrillissä. Paahtamalla Via Pastrami & Onion Sandwichin saat leipään ihanan rapean pinnan täytteen pysyessä mehukkaana.

Tarvitset:

1 paketti Via Pastrami & Onion Sandwich
1 rkl rypsiöljyä

  1. Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä ja lisää rypsiöljy.
  2. Asettele leivät pannulle ja paahda noin minuutin ajan molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi.
  3. Nosta leivät hetkeksi talouspaperin päälle ja nauti.

 

"Via-voileivät on tehty käsin Suomessa Lapinjärven Leipomon tuoreeseen leipään"

Monte Criston leipä Via Chicken & Hummus Sandwichistä

Monte Cristo sandwich kuuluu samaan klassikkoleipien sarjaan kuin Croque monsieur, Grilled cheese ja Reuben. Klassisen Monte Criston välissä on tyypillisesti kinkkua ja emmentaalia, mutta Via Chicken & Hummus sandwich sopii reseptiin täydellisesti. Idea on sama kuin köyhissä ritareissa – leivät pyöräytetään kauttaaltaan muna-kermaseoksessa, jonka jälkeen ne paistetaan voissa kauniin värisiksi.

Tarvitset:

1 paketti Via Chicken & Hummus Sandwich
1 kananmuna
½ dl kuohukermaa
1 rkl voita

  1. Vatkaa kananmuna ja kuohukerma sekaisin.
  2. Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä ja lisää pannulle voi.
  3. Pyörittele Via sandwichit muna-kermaseoksessa.
  4. Paista sandwichit molemmin puolin kauniin väriseksi ja nauti.

 

Via-voileivät helppoon tuunaukseen

Käsityönä valmistetut, ruokaisat Via-voileivät on helppo napata mukaan lounaaksi, evääksi puistopiknikille tai laiturinnokkaan – haukkaa ja ihastu!

Via Risotto Parmigiano-Arancinit

Arancinit ovat suosittuja naposteluherkkuja Italiassa. Riisipalleron sisään kätketään täyte – yleensä liharagúta, pallero kuorrutetaan leivänmuruilla tai korppujauholla ja lopuksi syväpaistetaan. Monimutkaista eikö totta? Paitsi jos arancinit tekee Via Risotto Parmigianosta.

Tarvitset:

1 paketti Via Risotto Parmigiano
3 dl pankojauhoja (japanilainen karkea korppujauho)
2 kananmunaa
1 l syväpaistoöljyä

  1. Pyörittele kylmästä risotosta pingispallon kokoisia palleroita.
  2. Vatkaa kananmunien rakenne huolellisesti rikki.
  3. Pyörittele risottopallot munamassassa ja heti perään pankojauhoissa. Painele palloja hieman, että korppujauho tarttuu pintaan hyvin. Laita pallot vielä hetkeksi kylmään.
  4. Kuumenna öljy kattilassa tai friteerauskeittimessä 175-asteiseksi.
  5. Syväpaista arancinit muutama kerrallaan kauniin kullanruskeiksi.
  6. Laita arancinit paistamisen jälkeen talouspaperin päälle kuivahtamaan ja tarjoa vaikka punaisen pestomajoneesin kera.
"Kokeile italialaista sormiruokaa illanistujaisissa ja yllätä vieraasi!"

Paistettua kananpoikaa ja Via Risotto Pollo Limonello

Via Risotto Pollo Limonello on täydellinen ateria esimerkiksi kevyenä lounaana. Isompaan nälkään saat loihdittua ravintolatason annoksen paistamalla risoton lisäksi mehevää kananpojan fileepihviä.

Tarvitset:

1 paketti Via Risotto Pollo Limonello
1 kananpojan fileepihvi
1 valkosipulin kynsi
2 oksaa timjamia
1 rkl voita
1 rkl rypsiöljyä
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

  1. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää siihen voi, rypsiöljy, valkosipuli ja timjami.
  2. Kun voi alkaa vaahtoamaan, lisää pannulle kananpojan fileepihvi.
  3. Paista molemmin puolin noin 3 minuuttia välillä voivaahdolla valellen, kunnes kana on mehevän kypsää. Mausta suolalla ja vastarouhitulla mustapippurilla.
  4. Lämmitä risotto mikroaaltouunissa, kunnes paketti viheltää ja risotto on kuumaa. Nauti risotto mehukkaan kananpojan kera.
"Ravintolatason ruokaa nopeasti kotikeittiössä"

Via Korean Beef Bulgogi & Rice kimchillä

Bulgogi on korealainen liharuoka, johon saa pienellä tuunaamisella halutessaan hieman lisäpotkua fermentoidusta kaalisalaatista kimchistä. Jotain Via Korean Beef Bulgogi & Rice valmisaterian herkullisuudesta kertoo se, että sen tiedetään kuuluvan Korean Suomen-suurlähettiläänkin ostoskoriin.

Tarvitset:

1 paketti Via Korean Beef Bulgogi & Rice
2 rkl valmista kimchiä
1 rkl viipaloitua kevätsipulia
1 rkl suolapähkinöitä

  1. Lämmitä valmisateria mikroaaltouunissa, kunnes paketti viheltää ja ateria on kuumaa.
  2. Ripottele suolapähkinät ja kevätsipuli lämpimän aterian päälle.
  3. Nauti Via Korean Beef Bulgogi & Rice kimchin kera

Via Chicken Tikka Masalaa ja raitaa

Intialainen kanacurry Via Chicken Tikka Masala on maistuva ateria sellaisenaankin, mutta raikas raitakastike saa sen loistamaan. Intialainen raita valmistuu viidessä minuutissa, joten tähän ateriaan ei aikaa tuhraannu.

Tarvitset:

1 pkt Via Chicken Tikka Masala
1 dl kreikkalaista jogurttia
1 dl raastettua ja valutettua kurkkua
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
pari oksaa tuoretta korianteria

  1. Sekoita jogurtti ja raastettu kurkku keskenään. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
  2. Lämmitä Via Chicken Tikka Masala mikroaaltouunissa, kunnes paketti viheltää ja ateria on kuumaa.
  3. Nauti ateria raikkaan raitakastikkeen ja korianterin kera.