Käyttövinkit

Via-kokit kokosivat muutamia helppoja ja maistuvia käyttövinkkejä sinulle kokeiltaviksi. Kaikki Via-ateriat ja voileivät ovat maistuvia ja käyttövalmiita suoraan pakkauksestaan, mutta pienellä tuunaamisella saat luotua niihin vielä viimeisen silauksen.

Paahdettu Via Pastrami & Onion Sandwich

Via-voileipä on helppo ja mutkaton eväs mukaan otettavaksi. Se sopii erinomaisesti esimerkiksi nopeaksi aamiaiseksi tai kevyeksi lounaaksi. Kiireettömänä päivänä kannattaa kokeilla leivän paahtamista pannulla tai voileipägrillissä. Paahtamalla Via Pastrami & Onion Sandwichin saat leipään ihanan rapean pinnan täytteen pysyessä mehukkaana.

Tarvitset:

1 paketti Via Pastrami & Onion Sandwich
1 rkl rypsiöljyä

  1. Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä ja lisää rypsiöljy.
  2. Asettele leivät pannulle ja paahda noin minuutin ajan molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi.
  3. Nosta leivät hetkeksi talouspaperin päälle ja nauti.

 

"Via-voileivät on tehty käsin Suomessa lähileipomon tuoreeseen leipään"

Monte Criston leipä Via Chicken & Hummus Sandwichistä

Monte Cristo sandwich kuuluu samaan klassikkoleipien sarjaan kuin Croque monsieur, Grilled cheese ja Reuben. Klassisen Monte Criston välissä on tyypillisesti kinkkua ja emmentaalia, mutta Via Chicken & Hummus sandwich sopii reseptiin täydellisesti. Idea on sama kuin köyhissä ritareissa – leivät pyöräytetään kauttaaltaan muna-kermaseoksessa, jonka jälkeen ne paistetaan voissa kauniin värisiksi.

Tarvitset:

1 paketti Via Chicken & Hummus Sandwich
1 kananmuna
½ dl kuohukermaa
1 rkl voita

  1. Vatkaa kananmuna ja kuohukerma sekaisin.
  2. Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä ja lisää pannulle voi.
  3. Pyörittele Via sandwichit muna-kermaseoksessa.
  4. Paista sandwichit molemmin puolin kauniin väriseksi ja nauti.

 

Via-voileivät helppoon tuunaukseen

Käsityönä valmistetut, ruokaisat Via-voileivät on helppo napata mukaan lounaaksi, evääksi puistopiknikille tai laiturinnokkaan – haukkaa ja ihastu!

Via Risotto Parmigiano-Arancinit

Arancinit ovat suosittuja naposteluherkkuja Italiassa. Riisipalleron sisään kätketään täyte – yleensä liharagúta, pallero kuorrutetaan leivänmuruilla tai korppujauholla ja lopuksi syväpaistetaan. Monimutkaista eikö totta? Paitsi jos arancinit tekee Via Risotto Parmigianosta.

Tarvitset:

1 paketti Via Risotto Parmigiano
3 dl pankojauhoja (japanilainen karkea korppujauho)
2 kananmunaa
1 l syväpaistoöljyä

  1. Pyörittele kylmästä risotosta pingispallon kokoisia palleroita.
  2. Vatkaa kananmunien rakenne huolellisesti rikki.
  3. Pyörittele risottopallot munamassassa ja heti perään pankojauhoissa. Painele palloja hieman, että korppujauho tarttuu pintaan hyvin. Laita pallot vielä hetkeksi kylmään.
  4. Kuumenna öljy kattilassa tai friteerauskeittimessä 175-asteiseksi.
  5. Syväpaista arancinit muutama kerrallaan kauniin kullanruskeiksi.
  6. Laita arancinit paistamisen jälkeen talouspaperin päälle kuivahtamaan ja tarjoa vaikka punaisen pestomajoneesin kera.
"Kokeile italialaista sormiruokaa illanistujaisissa ja yllätä vieraasi!"

Paistettua kananpoikaa ja Via Risotto Pollo Limonello

Via Risotto Pollo Limonello on täydellinen ateria esimerkiksi kevyenä lounaana. Isompaan nälkään saat loihdittua ravintolatason annoksen paistamalla risoton lisäksi mehevää kananpojan fileepihviä.

Tarvitset:

1 paketti Via Risotto Pollo Limonello
1 kananpojan fileepihvi
1 valkosipulin kynsi
2 oksaa timjamia
1 rkl voita
1 rkl rypsiöljyä
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

  1. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää siihen voi, rypsiöljy, valkosipuli ja timjami.
  2. Kun voi alkaa vaahtoamaan, lisää pannulle kananpojan fileepihvi.
  3. Paista molemmin puolin noin 3 minuuttia välillä voivaahdolla valellen, kunnes kana on mehevän kypsää. Mausta suolalla ja vastarouhitulla mustapippurilla.
  4. Lämmitä risotto mikroaaltouunissa, kunnes paketti viheltää ja risotto on kuumaa. Nauti risotto mehukkaan kananpojan kera.
"Ravintolatason ruokaa nopeasti kotikeittiössä"

Via Korean Beef Bulgogi & Rice kimchillä

Bulgogi on korealainen liharuoka, johon saa pienellä tuunaamisella halutessaan hieman lisäpotkua fermentoidusta kaalisalaatista kimchistä. Jotain Via Korean Beef Bulgogi & Rice valmisaterian herkullisuudesta kertoo se, että sen tiedetään kuuluvan Korean Suomen-suurlähettiläänkin ostoskoriin.

Tarvitset:

1 paketti Via Korean Beef Bulgogi & Rice
2 rkl valmista kimchiä
1 rkl viipaloitua kevätsipulia
1 rkl suolapähkinöitä

  1. Lämmitä valmisateria mikroaaltouunissa, kunnes paketti viheltää ja ateria on kuumaa.
  2. Ripottele suolapähkinät ja kevätsipuli lämpimän aterian päälle.
  3. Nauti Via Korean Beef Bulgogi & Rice kimchin kera

Via Chicken Tikka Masalaa ja raitaa

Intialainen kanacurry Via Chicken Tikka Masala on maistuva ateria sellaisenaankin, mutta raikas raitakastike saa sen loistamaan. Intialainen raita valmistuu viidessä minuutissa, joten tähän ateriaan ei aikaa tuhraannu.

Tarvitset:

1 pkt Via Chicken Tikka Masala
1 dl kreikkalaista jogurttia
1 dl raastettua ja valutettua kurkkua
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
pari oksaa tuoretta korianteria

  1. Sekoita jogurtti ja raastettu kurkku keskenään. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
  2. Lämmitä Via Chicken Tikka Masala mikroaaltouunissa, kunnes paketti viheltää ja ateria on kuumaa.
  3. Nauti ateria raikkaan raitakastikkeen ja korianterin kera.

Kasvispyörykät kermakastikkeessa

Tarvitset:

Kermakastike:

1 prk Via demi glacea
2 dl kuohukermaa
2 tl dijon-sinappia
suolaa
rouhittua musta, -ja viherpippuria
1 tl maissitärkkelystä

Pottumuusi:

500 g puikulaperunaa
100 g voita
1 dl maitoa
suolaa

Pyörykät:

2 pkt kasviproteiinijauhista
1 pss sipulikeittoainesta
1 dl kermaviiliä

  1. Laita sipulikeittoaines ja kermaviili kulhoon turpoamaan noin 15 minuutiksi. Sekoita jauhis huolellisesti joukkoon. Vaivaa kiinteäksi massaksi. Pyörittele massasta pieniä pyöryköitä ja paista ne paistinpannulla pienessä määrässä voita ja rypsiöljyä kauniin värisiksi ja kypsiksi.
  2. Paahda murskattuja viher, -ja mustapippureita kattilassa, kunnes ne alkavat tuoksumaan paahtuneilta. Kaada demi glace kattilaan ja kiehauta. Lisää kattilaan kerma sekä dijon-sinappi ja anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, tarkista suola. Suurusta tarvittaessa tilkkaan kylmää vettä sekoitetulla maissitärkkelyksellä.
  3. Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Valuta huolellisesti.
  4. Yhdistä maito ja voi kattilassa. Kuumenna, kunnes voi on sulanut. Vatkaa perunat sekä voi-maito sähkövatkaimella sileäksi muusiksi. Mausta suolalla.

 

Metsästäjänleike kanasta ja puikulamuusia

Tarvitset:

6 kpl leivitettyjä kananpojan leikkeitä

Sienikastike:

1 dl Via Kanalientä
200 g herkkusieniä
1 salottisipuli
2 tl vehnäjauhoa
1 rkl voita
1 dl kuohukermaa
1 rkl sherryetikkaa
rouhittua mustapippuria
suolaa

Puikulamuusi:

500 g puikulaperunaa
100 g voita
1 dl maitoa
suolaa

  1. Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Valuta huolellisesti.
    Yhdistä maito ja voi kattilassa. Kuumenna, kunnes voi on sulanut. Vatkaa perunat sekä voi-maito sähkövatkaimella sileäksi muusiksi. Mausta suolalla.
  2. Viipaloi herkkusienet ja silppua salottisipuli. Paista herkkusieniin kaunis väri paistinpannulla ja lisää mukaan salottisipuli ja voi. Kun voi on sulanut, lisää mukaan vehnäjauhot. Sekoittele, kunnes vehnäjauho on sekoittunut sieniin. Lisää pannulle Via Kanaliemi, sherryetikka ja kerma koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia ahkerasti sekoitellen. Jos kastike paksuuntuu liikaa, voi sitä ohentaa hieman vedellä.
  3. Paista leivitetyt minuuttipihvit paistinpannulla pienessä määrässä rypsiöljyä kauniin kullanruskeiksi. Tarjoa leivitetyt minuuttipihvit herkkusienikastikkeen ja perunamuusin kera.