Chorizo-porkkanat ja jogurttikastike

4 annosta
Vaikeusaste: helppo
Valmistusaika: 30 min aktiivinen/ 1 h 10 min kokonaisaika
(soijaton, ei sisällä selleriä, ei sisällä kananmunaa)
Nappaa kaupasta mukaan Via Kasvimaa Kolmikko -porkkanasekoitus ja valmista siitä herkulliset chorizo-porkkanat. Chorizon tarkoituksena on höystää porkkanat mehevän mausteisiksi. Tarjoile porkkanat raikkaan jogurttikastikkeen ja kanafileiden kera.
Ainekset
2 pss Via Kasvimaa Kolmikko -porkkanasekoitusta
1 kpl Kariniemen Kananpojan rintafilee maustamaton (600 g)
1 pkt HK Maakarit® Katalonian Carlos (250 g)
2 tl suolaa
öjyä
mustapippuria
(1 ruukku persiljaa koristeluun)
Jogurttikastike
1 valkosipulinkynsi
150 g kreikkalaista jogurttia
2 tl hunajaa
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
Ohje
Raasta valkosipuli jogurtin sekaan ja lisää muut ainekset. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa.
Ota kanafileet huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen kypsennystä. Sivele fileiden pintaan öljy, suola ja pippuri. Paista fileet kypsäksi 220-asteisessa uunissa 10–15 min.
Leikkaa makkara paloiksi ja sekoita palat porkkanoiden joukkoon. Kypsennä porkkanat ja makkara 200-asteisessa uunissa noin 45 min. Tarkista maku kypsennyksen jälkeen ja lisää tarvittaessa suolaa. Ripottele päälle halutessasi tuoretta persiljaa. Tarjoile chorizo-porkkanat jogurttikastikkeen ja kanafileiden kanssa.