Hasselbackan perunat

4 annosta
Vaikeusaste: helppo
Valmistusaika: 30 min aktiivinen/ 1h kokonaisaika

Hasselbackan perunoilla nostat aterian lisukkeen nextille levelille! Tarvitset vain paketillisen Via Kasvimaan Pikkuset-perunoita sekä hiukan öljyä, suolaa ja pippuria. Kokeile jo tänään!

Ainekset

1 pkt Via Kasvimaa Pikkuset perunat 500 g
1 dl rypsiöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Viillota perunat niin, että viilto ei mene pohjaan saakka vaan jättää perunan eräänlaiseksi haitariksi. Hyvä apukonsti tähän on asettaa pottu kahden syömäpuikon väliin ja leikata viillot. Tällöin veitsi ei mene leikkuulautaan asti vaan puikot estävät pohjaan menon.

Pyörittele villoitetut perunat oliiviöljyssä ja mausta suolalla sekä rouhitulla mustapippurilla. Aseta perunat viillot ylöspäin vuokaan. Erityisen rapean pinnan perunoihin saa ripottelemalla pintaan vielä hieman korppujauhoa.

Paista 190-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia perunan koosta riippuen, kunnes ne saavat kauniin värin ja ovat kypsiä.