Kurpitsalaatikko

4 annosta
Vaikeusaste: keskivaikea
Valmistusaika: 30 min aktiivinen/ 2 h kokonaisaika

Valmista trendikäs kurpitsalaatikko, joka vie kielen mennessään! Pääraaka-aineet ovat näppärästi yhdessä paketissa, joten nappaa mukaasi Via Kasvimaan kurpitsasosekeittoainekset ja pistä hella kuumaksi!

Ainekset

1 pkt Via Kasvimaa Kurpitsa keittoainekset 510 g
1 dl ruokakermaa
25 g voita
2 munaa
1 dl korppujauhoja
2 rkl siirappia (vaaleaa)
1 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria

Päälle:

3 rkl voita (nokareina)
3 rkl korppujauhoja

Keitä kurpitsat pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja soseuta mahdollisimman sileäksi.

Lisää kuumaan pyreeseen kerma ja voi. Sekoita, kunnes voi on sulanut.

Vatkaa munan rakenne rikki, lisää korppujauhot ja turvota hetki. Lisää seos kurpitsapyreeseen. Mausta pyree siirapilla, suolalla ja valkopippurilla. Tarkasta maku ja korjaa tarvittaessa.

Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle voinokareita ja korppujauhoja.

Kypsennä kurpitsalaatikkoa 160-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia. Jäähdytä ja lämmitä tarjolle laittaessa.