Kurpitsarisotto

3-4 annosta
Vaikeusaste: keskivaikea
Valmistusaika: 30 min aktiivinen/ 1 h kokonaisaika
Oikotie mehevään kurpitsarisottoon käy helposti Via Kasvimaan Oranssi-myskikurpitsapaloilla tai Myski-kurpitsakuutioilla. Säästät kuorimisen ja pilkkomisen vaivan: sujauta käyttövalmiit palat uuniin kypsymään samalla, kun valmistat itse risoton.
Ainekset:
1 pkt Via Kasvimaa Oranssi myskikurpitsapalat 450 g
TAI
2 pss Via Kasvimaa Myski kurpitsakuutioita
kourallinen saksanpähkinöitä
rypsiöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
Risottopohja:
1 salottisipuli hienonnettuna
2 dl risottoriisiä, esim. arborio
1 dl valkoviiniä
n. 1 l kana- tai kasvislientä
1,5 dl parmesaaniraastetta
2 rkl sitruunamehua
1 rkl voita
3 rkl oliiviöljyä
Pyöräytä kurpitsat ja saksanpähkinät rypsiöljyssä ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Paahda 190-asteisessa uunissa noin
40 minuuttia kunnes kurpitsat ovat kauniisti paahtuneet.
Kuullota sipuleita oliiviöljyssä, kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää mukaan risottoriisi ja jatka kuullottamista pari minuuttia. Kaada mukaan valkoviini ja sekoittele, kunnes lähes kaikki viini on imeytynyt. Ala lisäämään kanalientä joukkoon desi kerrallaan. Anna edellisen liemen aina imeytyä lähes kokonaan ennen seuraavan desin lisäämistä. Jatka tätä, kunnes riisi on lähes kypsää. Ota kattila pois liedeltä ja lisää mukaan raastettu parmesaani, voi ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja sekoita huolellisesti. Risotto saa olla aina riisipuuromaisen löysää.