Kurpitsa-timjamipasta

4 annosta
Vaikeusaste: helppo
Valmistusaika: 20 min aktiivinen / 50 min kokonaisaika
(sopii kasvissyöjille, soijaton, ei sisällä selleriä)

Kurpitsa-timjamipasta on herkullinen vaihtoehto kevyeksi lounaaksi tai illallisen alkuruoaksi. Se valmistetaan Via Kasvimaa Oranssi -myskikurpitsapaloista tai Myski-kurpitsakuutioista, jotka on maustettu tuoreella timjamilla ja valkosipulilla. Halutessasi voit myös soseuttaa kurpitsat tähän reseptiin, jolloin saat kauniin oranssin pastakastikkeen.

Ainekset

1 pkt Via Kasvimaa Oranssi
TAI
2 pss Via Kasvimaa Myski kurpitsakuutioita
n. 400 g kuivapastaa
2 valkosipulinkynttä
2 dl raastettua parmesaania
½ dl oliiviöljyä
1 rkl silputtua timjamia

tarjoiluun parmesaaniraastetta
(tuoretta timjamia koristeluun)

Ohje

Laita kurpitsapalat uunivuokaan, siivuta valkosipulinkynnet ja sekoita ne joukkoon. Pirskota päälle hiukan öljyä. Paahda myskikurpitsat uunissa 200-asteessa noin 40 min. Keitä samalla pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kääntele kurpitsakuutiot oliiviöljyn ja parmesaaniraasteen kanssa pastan joukkoon. Tarkista maku. Raasta kurpitsapastan päälle vielä parmesaania ja koristele halutessasi tuoreella timjamilla.