Loaded fries eli överiranskalaiset kanalla

2-3 annosta
Vaikeusaste: helppo
Valmistusaika: 20 min aktiivinen / 25 min kokonaisaika

Katuruoan kunkku, loaded fries, syntyy helposti maukkaista ja valmiiksi maustetuista Via Kasvimaan Rane bataatti-perunaranskalaisista sekä päälle ladatuista lisukkeista ja kastikkeista – vain mielikuvitus on rajana!  Vinkki: Hyödynnä jääkaappiin unohtuneet aarteet päällisinä ja ehkäiset hävikkiä. Käytimme tähän reseptiin Kariniemen valmiiksi marinoitua kanaa, joka valmistuu nopeasti ja tekee annoksesta ruokaisan.

Ainekset

1 kpl Via Kasvimaa Rane Maalaisranskalaiset
1 pkt Kariniemen Kananpojan rintafilee paahdettu valkosipuli-timjami 590 g
jalapenoja
korianteria

Savupaprika-aioli

1 dl majoneesia
1 tl savupaprikajauhetta
1 valkosipulinkynsi raastettuna

Ohje

Paista kananpojan rintafileet tilkassa rypsiöljyä molemmin puolin kauniin värisiksi. Laita pannun päälle kansi tai toinen pannu ylösalaisin kanneksi ja anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes kananpoika on mehukkaan kypsää. Anna vetäytyä hetki. Leikkaa siivuiksi.

Laita ranskalaiset uunipellille ja lisää öljyä maun mukaan. Kypsennä uunissa 225 °C n. 20 min, kunnes ranskalaiset ovat kypsiä. Sekoita puolessa välissä kypsennystä ja lisää suolaa maun mukaan. Airfryerissä 180 °C n. 15 min.

Valmista aioli sekoittamalla majoneesi, savupaprikajauhe ja raastettu valkosipulinkynsi kulhossa keskenään. Anna maustua noin 15 min.

Laita ranskalaiset tarjoiluastiaan ja ripottele päälle kanansiivuja, jalapenoja ja korianteria. Kruunaa annos savupaprika-aiolilla.

Tarjoile ja nauti!