Marokkolaiset porkkanat

2 annosta
Vaikeusaste: helppo
Valmistusaika: 10 min aktiivinen / 1 h kokonaisaika
(sopii kasvissyöjille, soijaton, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä selleriä)
Paahdetut porkkanat saavat uutta ytyä, kun ne maustetaan marokkolaisittain. Hyödynnä valmistuksessa helppoa Via Kasvimaa Kolmikko -porkkanasekoitusta. Tahinin voi halutessaan korvata vaikka majoneesilla.
Ainekset
2 pss Via Kasvimaa Kolmikko -porkkanasekoitusta
1 purkki tahinia tarjoiluun
25 g voita
½ sitruunan mehu
4 tähtianista
2 rkl ruskeaa sokeria
¼ rkl jauhettua kanelia
ripaus cayennepippuria
suolaa
mustapippuria
Ohje
Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon ruskea sokeri, sitruunamehu, tähtianikset, kaneli ja cayennepippuri. Valele porkkanat voiseoksella. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä marokkolaiset porkkanat 200-asteisessa uunissa noin 45 min ja tarjoile tahinin kera.