Myskikurpitsa-fetapaistos flank steakillä

4 annosta
Vaikeusaste: helppo
Valmistusaika: 30 min aktiivinen / 50 min kokonaisaika
(soijaton, ei sisällä selleriä, ei sisällä kananmunaa)

Paahdettu kurpitsa-fetapaistos toimii liha-, kana- tai kalaruokien lisukkeena, lämpimänä iltapalana tai illanistujaisten tarjottavana. Hyödynnä paistoksessa helppoja Via Kasvimaa Oranssi -myskikurpitsapaloja tai Myski-kurpitsakuutioita. Halutessasi voit vaihtaa lihan haluamaasi kasvisproteiiniin, esimerkiksi tofuun tai falafeleihin.

Ainekset

1 pkt Via Kasvimaa Oranssi
TAI
2 pss Via Kasvimaa Myski kurpitsakuutioita
n. 500 g Tamminen naudan flank steakia
200 g fetajuustoa
100 g kirsikkatomaatteja
4 valkosipulinkynttä
2 rkl timjamia
1 rkl oliiviöljyä
1 tl kanelia
½ tl muskottipähkinää
suolaa
mustapippuria

Viimeistelyyn
balsamietikkaa
oliiviöljyä
tuoretta minttua
1 prk hummusta

Ohjeet

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.

Sekoita myskikurpitsapalojen joukkoon siivutetut valkosipulinkynnet, kirsikkatomaatit, öljy ja mausteet. Murusta fetajuusto ja sekoita joukkoon. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia.

Paista liha paistinpannulla korkealla lämmöllä noin 5-7 minuuttia per puoli. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kääri liha kypsennyksen jälkeen löyhästi folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi. Viipaloi flank steak ohuiksi viipaleiksi lihassyiden suunnan vastaisesti.

Pirskottele kurpitsojen päälle balsamietikkaa ja oliiviöljyä. Viimeistele reilulla mustapippurilla ja silputulla mintulla. Nauti kurpitsapaistos paistetun flank steakin ja hummuksen kera.