Paahdettu punajuuri-kvinoagratiini ja broilerin sisäfileitä timjamilla

2-3:lle henkilölle.
Vaikeusaste: helppo
Valmistusaika: 30 min aktiivinen / 1h 25 min kokonaisaika
(gluteeniton, soijaton, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä selleriä)

Via Kasvimaa Punaposki -punajuurilohkoista saa tehtyä herkullisen gratiinin yhdessä kvinoan kanssa. Tarjoile punajuuri-kvinoagratiini timjamilla maustettujen broilerfileiden kera. Resepti sopii myös kasvisruokavalioon, jos broilerin jättää pois tai vaihtaa sen kasvisproteiiniin.

Ainekset

1 pkt Via Kasvimaa Punaposki
1 pkt (n. 400 g) Kariniemen broilerin sisäfileitä
2 dl (punaista) kvinoaa
1 dl fetajuustoa murustettuna
1 rkl silputtua timjamia
1 rkl seesamiöljyä
suolaa
mustapippuria

Ohje

Huuhdo ja keitä kvinoa kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä.

Kypsennä punajuuret pakkauksen ohjeen mukaan uunissa. Anna juuresten jäähtyä ja poista joukosta kaikki kovat mausteet. Paista broilerfileisiin pannulla kaunis pinta ja mausta suolalla, pippurilla sekä silputulla timjamilla. Sekoita joukkoon esikypsennetty kvinoa ja seesamiöljy, mausta suolalla ja pippurilla.

Nosta punajuurilohkojen päälle broilerfileet. Lisää pinnalle fetajuustomurua. Gratinoi punajuurigratiini 200-asteisessa uunissa noin 15 min, kunnes broileri on kypsää ja feta saa hieman väriä.