Paahdettu punajuurihummus

4 annosta
Vaikeusaste: helppo
Valmistusaika: 20 min aktiivinen/ 1 h 10 min kokonaisaika
(gluteeniton, vegaaninen, sopii kasvissyöjille, soijaton, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä selleriä)

Hummus on kikherneistä valmistettu tahna. Sitä tarjotaan tavallisesti pitaleivän päälle siveltynä levitteenä, alkupalojen kastikkeena tai dippikastikkeena. Täydellinen punajuurihummus syntyy Via Kasvimaa Punaposki -punajuurilohkoista.

Ainekset

1 pkt Via Kasvimaa Punaposki
1 pkt (n. 230 g) kikherneitä (säilyke)
½ dl vettä
2 valkosipulinkynttä
3 rkl vaaleaa tahinia
3 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
1 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria ja chiliä

Ohje

Kypsennä punajuuret pakkauksen ohjeen mukaan uunissa. Anna juuresten jäähtyä ja poista joukosta kaikki kovat mausteet. Valuta kikherneet ja huuhtele siivilässä. Hienonna valkosipulit.

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja sekoita tehosekoittimella sileäksi tahnaksi. Tarkista maku ja mausta lisää tarvittaessa. Jos hummuksen koostumus on paksu, voit ohentaa sitä lisäämällä vettä.

Levitä hummus lautaselle. Tee lusikan avulla keskelle kuoppa ja valuta siihen oliiviöljyä. Koristele hummus oman maun mukaan. Voit käyttää esimerkiksi seesaminsiemeniä, pähkinöitä tai keitettyjä kikherneitä. Tarjoa punajuurihummus dippinä tuoreiden kasvisten tai leivän kanssa.