Paahdettua punajuurta ja vuohenjuustokreemi

4-6 annosta
Vaikeusaste: helppo
Valmistusaika: 30 min aktiivinen/ 1 h 10 min kokonaisaika

Kun herkulliset punajuuret ja aromikas vuohenjuusto kohtaavat, syntyy täydellinen liitto. Valmiiksi kuoritut ja pilkotut Via Kasvimaa-punajuurilohkot tekevät valmistuksesta mutkatonta, ja keittiökin pysyy siistinä! Pistä punajuuret uuniin kypsymään ja valmista samalla kreemi. Aikaa jää senkin jälkeen vielä vaikkapa kattauksen tekoon tai lempisarjan katsomiselle!

Ainekset:

2 pkt Via Kasvimaa Punaposki punajuurilohkot 500 g
3 tähtianista
2 kanelitankoa
1 rkl hunajaa
rypsiöljyä

Vuohenjuustokreemi:

200 g ranskankermaa
200 g majoneesia
150 g vuohenjuustoa
rouhittua mustapippuria

Sekoita punajuuret, kanelitangot, hunaja, tähtianikset, rypsiöljy, suola ja pippuri sekaisin. Paahda omassa rasiassaan 190-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia, tai kunnes punajuuret ovat kauniisti paahtuneet ja kypsiä.

Kuori vuohenjuustosta kittimäinen kuori pois ja viipaloi juusto. Yhdistä ranskankerma ja vuohenjuusto kulhossa ja surauta sauvasekoittimella sileäksi pyreeksi. Lisää mukaan majoneesi ja rouhittu mustapippuri. Sekoita lastalla tai lusikalla sekaisin.