Parmesaanigratinoidut uuniporkkanat

4 annosta
Vaikeusaste: helppo
Valmistusaika: 20 min aktiivinen / 1 h 10 min kokonaisaika
(soijaton, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä selleriä)

Parmesaanilla gratinoidut porkkanat ovat täydellinen lisuke erilaisille kala- ja liharuoille. Valmista tämä herkku helposti Via Kasvimaa Kolmikko -porkkanasekoituksesta. Annoksen viimeistelee tuore lehtipersilja.

Ainekset

2 pss Via Kasvimaa Kolmikko -porkkanasekoitusta
1 dl raastettua parmesaania
2 valkosipulinkynttä viipaleina
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl pankojauhoja
suolaa
mustapippuria
parmesaania viimeistelyyn
(tuoretta lehtipersiljaa viimeistelyyn)

Ohje

Sekoita porkkanoihin valkosipuliviipaleet. Pirskota päälle oliiviöljy, suola ja pippuri. Sekoita porkkanoiden joukkoon parmesaaniraaste ja pankojauhot, kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 45 min. Viimeistele parmesaaniporkkanat ohuella kerroksella parmesaania ja halutessasi lehtipersiljalla. Tarjoile lisukkeena haluamallesi lihalle tai kalalle.