Perinteinen ratatouille

3-4 annosta
Vaikeusaste: helppo
Valmistusaika: 5 min aktiivinen / 20 min kokonaisaika
Perinteinen ratatouille on saanut nimensä Ranskan kielen sanasta ”touiller”, eli hämmentää. Tämä herkullinen välimerellisen keittiön vihannesmuhennos on helppo ja nopea valmistaa. Tarjoile tuoreen leivän kera!
Ainekset
1 pkt Via Kasvimaa Ratatouille -kasviksia
2 rkl oliiviöljyä
70g tomaattipyrettä
500g tomaattimurskaa
mustapippuria
suolaa maun mukaan
1 tl sokeria tai hunajaa
Viimeistelyyn: tuoretta basilikaa
Ohje
Laita kattilaan tilkka öljyä ja tomaattipyree ja freesaa. Lisää Ratatouille -kasvikset ja jatka freesaamista vielä hetki.
Lisää sekaan 1 dl vettä ja tomaattimurska. Keittele pataa miedolla lämmöllä noin 10-15min.
Poista timjaminoksa ja tarjoile.
Viimeistele tuoreella basilikalla tai tuunaa halutessasi tuhdimmaksi esimerkiksi mozzarellalla tai fetalla.