Provencelainen salaatti

2 annosta
Vaikeusaste: helppo
Valmistusaika: 30 min aktiivinen / 30 min kokonaisaika
(sopii kasvissyöjille, laktoositon, soijaton, ei sisällä selleriä, ei sisällä kananmunaa)

Provencessa lautasille kasataan merenelävien seuraksi oliiviöljyä, paprikaa, tomaattia, valkosipulia, kurpitsoita, munakoisoa ja yrttejä. Valmista salaatti helposti Via Kasvimaa Ratatouille kasviksia hyödyntämällä. Tässä helppo lisäke tai lämmin salaatti hyvän kastikkeen kera.

Ainekset

1 kpl Via Kasvimaa Ratatouille kasvikset
3 dl kirsikkatomaatteja
1 pkt (100-200 g) valmista salaattisekoitusta
2 dl keitettyä couscousia
3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
(tuoretta oreganoa, timjamia ja lehtipersiljaa koristeluun)

Ohje

Kypsennä ratatouille-kasvikset pakkauksen ohjeen mukaan pannulla. Halkaise kirsikkatomaatit puoliksi. Sekoita keitetty couscous, tuoresalaatti ja kirsikkatomaatin puolikkaat keskenään.

Nosta salaattipohjalle ratatouille-kasvikset. Pirskottele päälle balsamietikka ja oliiviöljy. Koristele paahdetuilla pinjansiemenillä ja halutessasi tuoreilla yrteillä. Provencelainen salaatti sopii lisukkeeksi esimerkiksi grillatulle kalalle tai lihalle.