Punajuuri-pekaanipähkinäpiiras

4-6 annosta
Vaikeusaste: keskivaikea
Valmistusaika: 30 min aktiivinen / 1 h 45 min kokonaisaika
(sopii kasvissyöjille, soijaton, ei sisällä selleriä)
Uuden sadon punajuuret houkuttavat leipomaan makuhermoja hivelevän suolaisen piirakan. Valmista se Via Kasvimaa Punaposki -punajuurilohkoista. Voit vaihtaa täytteen briejuuston myös omaan lempijuustoosi. Helpotusta saat käyttämällä kaupan valmista piirakkapohjaa.

Ainekset

Täyte

1 pkt Via Kasvimaa Punaposki
1 pkt (n. 200 g) briejuustoa
2 kpl kananmunaa
2 dl ruokakermaa
1 dl pekaanipähkinöitä murskattuna
1 rkl balsamicoa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1 rkl timjamia hienonnettuna
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria

Pohja

3 dl vehnäjauhoja
150 g voita
1 kananmuna
2 rkl vettä
2 tl suolaa

Ohje

Sekoita vehnäjauhot ja suola keskenään. Kuutio voi ja nypi se jauhojen sekaan. Lisää munat ja vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja nosta hetkeksi jääkaappiin. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele taikinan pohjaa haarukalla ja esipaista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Kypsennä punajuuret pakkauksen ohjeen mukaan uunissa. Anna juuresten jäähtyä ja poista joukosta kaikki kovat mausteet. Mausta balsamicolla, oliiviöljyllä, hunajalla ja timjamilla. Kaada punajuuret esipaistetun piirakkapohjan päälle. Murenna pinnalle briejuusto ja pekaanipähkinät.

Yhdistä ruokakerma ja kananmunat. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos piirakan päälle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Koristele punajuuripiiras halutessasi timjamilla ja punajuurisuikaleilla.