Punajuurilaatikko

4 annosta
Vaikeusaste: keskivaikea
Valmistusaika: 30 min aktiivinen/ 2 h kokonaisaika

Piristä ateriaa herkullisella punajuurilaatikolla, joka syntyy helposti
Via Kasvimaan valmiiksi kuorituista ja pilkotuista Punaposki-punajuurilohkoista!

Ainekset

1 pkt Via Kasvimaa Punaposki punajuurilohkot 500 g
1 dl ruokakermaa
25 g voita
2 munaa
1 dl korppujauhoja
2 rkl siirappia (vaaleaa)
1 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria

Päälle:

3 rkl voita (nokareina)
3 rkl korppujauhoja

Keitä punajuuret pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja soseuta mahdollisimman sileäksi.

Lisää kuumaan pyreeseen kerma ja voi. Sekoita, kunnes voi on sulanut.

Vatkaa munan rakenne rikki, lisää korppujauhot ja turvota hetki. Lisää seos punajuuripyreeseen. Mausta pyree siirapilla, suolalla ja valkopippurilla. Tarkasta maku ja korjaa tarvittaessa.

Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle voinokareita ja korppujauhoja.

Kypsennä punajuurilaatikkoa 160-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia. Jäähdytä ja lämmitä tarjolle laittaessa.