Sitruunalla maustettuja juureksia ja fenkolia couscoussalaatilla

4 annosta
Vaikeusaste: helppo
Valmistusaika: 20 min aktiivinen / 1 h 10 min kokonaisaika
(sopii kasvissyöjille, soijaton, ei sisällä selleriä, ei sisällä kananmunaa)

Paahdetut juurekset saavat tässä reseptissä seurakseen couscoussalaattia ja fenkolia. Via Kasvimaa Juuri & Juuri -sekoituksesta valmistettu lisuke sopii mainiosti niin kanapadan kuin uunilohenkin kylkeen tai lounaaksi sellaisenaan jogurttikastikkeen kera.

Ainekset

1 kpl Via Kasvimaa Juuri & Juuri
2 kpl isoa fenkolia
2 dl keitettyä couscousia
½ ruukku korianteria karkeasti silputtuna
½ ruukku lehtipersiljaa karkeasti silputtuna
2 rkl sitruunamehua
2 rkl laadukasta oliiviöljyä
2 rkl kurpitsan siemeniä
2 sitruunan kuoriraaste
suolaa
mustapippuria

Jogurttikastike

2 dl turkkilaista jugurttia
3 rkl hunajaa
suolaa
3 rkl sitruunamehua

Ohje

Leikkaa fenkoli juuresten sekaan uunivuokaan. Mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Kypsennä juurekset ja fenkoli uunissa pakkauksen ohjeen mukaan.

Sekoita jugurtin sekaan hunaja, suola ja sitruunamehu.

Anna juuresten jäähtyä hetki lisää joukkoon sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu. Sekoita joukkoon keitetty couscous, silputut yrtit ja kurpitsan siemenet. Viipaloi päälle koristeeksi fenkolia ja nypi joukkoon halutessasi yrttien terälehtiä. Tarjoile juurescouscoussalaatti jogurttikastikkeen kera.