Skånenperunat ja savustettua lohta

Skånenperunat ja savustettua lohta

4 annosta
Vaikeusaste: helppo
Valmistusaika: 30 min aktiivinen/ 40 min kokonaisaika

Valmista helposti kermainen perunalisäke skånelaisittain – tämä sopii erinomaisesti muun muassa kalan kaveriksi. Valmiiksi maustetut Via Kasvimaa -pikkuiset perunat nopeuttavat kokkaamista ja tuovat runsasta makua. Pakkauksesta löytyy myös tarvittavat valkosipulinkynnet – valmiiksi kuorittuna, tottakai!

Ainekset

1 pkt Via Kasvimaa pikkuiset perunat 500 g
2,5 dl kuohukermaa
1 sipuli
1 rkl kapriksia
½ ruukkua ruohosipulia
1 sitruuna
rouhittua mustapippuria
suolaa

Lisäksi:

savustettua kirjolohta

Puolita tai leikkaa peruna neljään osaan. Hienonna sipuli. Viipaloi pakkauksen mukana tulleet valkosipulit. Kuullota perunoita, sipulia, valkosipulia ja kapriksia pannulla voissa muutama minuutti, niin että perunat alkavat saamaan hieman väriä. Alenna lämpöä ja lisää pannulle kerma. Hauduta perunoita kermassa, kunnes ne ovat haarukalla kokeiltaessa kypsiä. Mausta suolalla, rouhitulla mustapippurilla ja hienonnetulla ruohosipulilla.

Tarjoa skånenperunat esimerkiksi savustetun lohen lisukkeena.