Tabbouleh

3-4 annosta
Vaikeusaste: helppo
Valmistusaika: 15 min aktiivinen / 30 min kokonaisaika

Tabbouleh on libanonilainen salaattiruoka, jossa on kuskusin tapaista bulguurivehnää sekä raikkaita mausteita ja yrttejä. Tarjoile esimerkiksi tzatzikin ja kasvispyöryköiden tai kanan kera.

Ainekset

1 pkt Via Kasvimaa Ratatouille -kasviksia
2,5 dl bulguria
50g kuivattua aprikoosia kuutioina
0,5 tl juustokuminaa
0,5 tl chilijauhetta
ripaus kurkumaa
tuoretta minttua
tuoretta korianteria

1 rkl seesamiöljyä
2 rkl oliiviöljyä
2 limen mehu
granaattiomenan siemeniä
suolaa maun mukaan

Ohje

Freesaa kuivamausteet oliiviöljyssä, lisää vesi sekä bulgur. Anna kiehua hiljaa kunnes vesi on haihtunut (n. 8-10 min). Sillä aikaa paahda ratatouille kasvikset uunissa 200 asteessa noin 8 minuuttia, pilko yrtit ja erottele granaattiomenan siemenet. Mausta kypsä bulgur seesamiöljyllä, limellä ja tarvittaessa suolalla. Sekoita joukkoon loput aineet tai asettele vadille kerroksittain.

Vinkki: Bulgurin sijaan voit käyttää tabboullehin valmistamisessa couscousia, helmicouscousia tai gluteenittomaankin ruokavalioon sopivia kokonaisia tattarisuurimoita.