Tarte feuilletée

4 annosta
Vaikeusaste: keskivaikea
Valmistusaika: 10 min aktiivinen / 25 min kokonaisaika

Ainekset

1 pkt Via Kasvimaa Toscana
1 pkt voitaikinaa
1 kpl kananmunaa
200 g fetaa
100 g tuorejuustoa
pinaattia tai rucolaa
basilikaa
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä
pinjansiemeniä

Ohje

Kauli voitaikina kevyesti ja leikkaa haluttuun kokoon. Tee viillot sentin päähän reunoista ja pistele taikina haarukalta kauttaaltaan. Voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa noin 8-15 min koon mukaan.

Kypsennä Via kasvimaa Toscana pakkauksen ohjeen mukaan.

Mittaa feta ja tuorejuusto kulhoon. Vatkaa vähintään 4 minuuttia kunnes seos on vaahtomaista. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kun taikinapohja on jäähtynyt, kasaa ainekset pohjan päälle. Pirskottele pintaan oliiviöljyä ja ripottele päälle paahdettuja pinjansiemeniä.

Tuunaus/tarjoiluehdotukset:

Mikäli haluat lihaisamman version voit asetella piirakan päälle myös salamia tai parmankinkkua. Jos kaipaat lisämakua, kokeile tavallisen oliiviöljyn sijaan maustettuja öljyjä, kuten esimerkiksi tryffeliöljyä.