Thai-curry-nuudelisalaatti

2-3 annosta
Vaikeusaste: keskivaikea
Valmistusaika: 40 min aktiivinen / 40 min kokonaisaika
(sopii kasvissyöjille, maidoton, ei sisällä selleriä)

Nuudelisalaatti on hyvä valinta monen tilanteeseen. Se maistuu sellaisenaan, muiden ruokien lisukkeena tai sormisyötävänä hauskasti rapealta salaatinlehdeltä tarjottuna. Valmista nuudelisalaatti Via Kasvimaa Joko Thai currykasviksista. Salaatista saa vielä proteiinipitoisemman lisäämällä sinne esimerkiksi paistettua tofua, kanaa, possua tai nautaa.

Ainekset

1 kpl Via Kasvimaa Joko Thai currykasvikset
1 pkt (300 g) udon-nuudeleita
2 kevätsipulia
2 dl ituja
3 rkl seesaminsiemeniä
1 iso ruukku tuoretta korianteria

Kastike

2–3 rkl sweet chili -kastiketta
2 rkl punaista currytahnaa
2 tl seesamiöljyä
2 tl soijakastiketta
1 tl riisiviinietikkaa
2 tl limemehua

Ohje

Kypsennä kasvikset pannulla pakkauksen ohjeen mukaan.

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset yhteen.

Silppua kevätsipuli ja korianteri. Sekoita kulhossa nuudelit, kasvikset ja idut. Sekoita joukkoon kastike.

Paahda seesaminsiemenet kuumalla ja kuivalla paistinpannulla. Lisää nuudelisalaatin joukkoon siemenet ja silputtu tuore korianteri. Jos haluat salaattiin lisäproteiinia, voit paistaa mukaan myös broilerinsuikaleita.