Uunirosolli

3-4 annosta
Vaikeusaste: helppo
Valmistusaika: 15 min aktiivinen / 1 h kokonaisaika

Tee freesi ja helppo uunirosolli Via Kasvimaan Kolmikko-porkkanasekoituksella ja Punaposki-punajuurilohkoilla. Omenat tuovat rosolliin pirteää hapokkuutta. Rosollin kruunaa herkullinen kastike!

Ainekset:

2 pss Via Kasvimaa Kolmikko -porkkanasekoitusta
1 pkt Via Kasvimaa Punaposki -punajuurilohkoja
1 sipuli lohkottuna
2 omenaa lohkottuna
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl vaaleaa siirappia
2 rkl voita
suolaa
rouhittua mustapippuria

 

Kastike:

2 dl ranskankermaa
3 rkl suolakurkkua kuutioituna
½ ruukkua ruohosipulia hienonnettuna
rouhittua mustapippuria

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua 10 minuuttia.

Pyöräytä punajuuret ja porkkanat rypsiöljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää vuokaan lohkottu sipuli ja kypsennä 190-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, tai kunnes juurekset ovat kauniisti paahtuneet ja lähes kypsiä. Lisää vuokaan omenalohkot ja jatka paahtamista vielä kymmenisen minuuttia. Tarjoa rosollikastikkeen kera vaikkapa joulupöydässä kinkun kaverina.