Vuohenjuusto-kauravuoka possun sisäfileellä

4 annosta
Vaikeusaste: keskivaikea
Valmistusaika: 30 min aktiivinen / 1 h 15 min kokonaisaika
(soijaton, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä selleriä)

Via Kasvimaa Juuri & Juuri -sekoituksesta tehty vuoka sopii hyvin vaikka joulupöytään. Se on täyttävä sellaisenaan, mutta sopii myös lisukkeeksi kalalle tai lihalle. Voit korvata vuohenjuuston, vaikka fetalla. Possunfileet voi hyvin vaihtaa haluamaasi kasvisproteiiniin, esimerkiksi tofuun, falafeleihin tai vöneriin.

Ainekset

1 kpl Via Kasvimaa Juuri & Juuri
1 kpl HK Viljaporsaan sisäfilee maustamaton (550 g)
2 dl keitettyjä kaurajyviä
2 dl ruoka- tai kaurakermaa
1 dl vuohenjuustoa murustettuna
n. 2 rkl öljyä
1 rkl balsamietikkaa
3 tl juustokuminaa
2 tl hunajaa
1 tl timjamia hienonnettuna
suolaa
mustapippuria

Ohje

Paahda juurekset uunissa pakkauksen ohjeen mukaan lähes kypsiksi. Lisää vuokaan keitetty kaura, ruoka- tai kaurakerma, vuohenjuustomuru, öljy, balsamietikka, hunaja ja mausteet.

Ruskista possun sisäfilee pannulla noin 5 minuuttia per puoli. Mausta suolalla sekä pippurilla. Nosta sisäfileet vuokaan päällimmäiseksi. Kypsennä loppuun 180-asteisessa uunissa noin 15 min.

Vinkki! Voit myös tehdä pelkän kasvisvuoan ja nauttia sen haluamasi proteiinin kanssa.