Makumatkoja kasvimaalle Makumatkoja kasvimaalle

Via Kasvimaa - Tarinamme

Via Kasvimaa tuo parhaiden kasvimaiden parhaat palat kotikeittiöön – suitsait noin vain, helposti ja aina. Kokkaamiseen ja nautiskeluun, inspiroivasti ja vaivattomasti.

Via on aina tarkoittanut makumatkoja maailmalle. Vaan löytyy sitä elämäniloa ja makua lähempääkin. Ei vain kaukomailta, vaan kasvimailta.

Väriä ja makua. Iloa, tuoreutta ja terveellisyyttä. Sitä kaikkea tuo ruokapöytään Via Kasvimaa.

Manifesto

Me uskomme, että hyvän ei tarvitse olla vaikeaa. Halusimme helpottaa tuoreista kasviksista kokkailua, ja näin syntyi Via Kasvimaa. Se on meidän pieni tönäisymme kohti monipuolisempaa ruoanlaittoa. Olit sitten vegaani, sekasyöjä tai mitä ikinä siltä väliltä – jokaisen lautasella on tilaa kasviksille.

Tämän lisäksi vähennät hävikkiä – Via Kasvimaan tuotteilla ostat aina vain tarpeellisen määrän kasviksia ateriaasi varten!
Lue lisää, miksi kasviksia kannattaa käyttää klikkaamalla tästä!

"Me uskomme, että hyvän ei tarvitse olla vaikeaa."

Satsaa laatuun ja estä hävikkiä

Via Kasvimaan tuotteet valmistetaan ensiluokkaisista, tuoreista kasviksista. Näin saat ateriaasi aina taatusti kasvimaan parhaat ja maukkaimmat palat.

Estät myös hävikkiä kotikeittiössä, kun voit hankkia aina vain tarpeellisen määrän kasviksia, eikä ylimääräisiä jää nahistumaan jääkaapin perukoille.  Me puolestaan huolehdimme, että valmistuksessa syntynyt hävikki hyödynnetään tehokkaasti teollisuudessa. Näppärää, eikö?

Viljelijämme

Moni Via Kasvimaa -tuote sisältää kotimaisia juureksia, jotka toimittaa Vihannes-Laitila, varsinaissuomalaisten viljelijöiden omistama yhtiö. Viljelijä Jukka Tuuna on yksi merkittävistä porkkanan sekä puna-, kelta- ja raitajuuren tuottajista, jonka pelloilta raaka-aineemme tulevat.

”Näitä maita on viljelty jo useassa sukupolvessa”, kertoo Jukka. Ajan saatossa teknikka on kehittynyt ja käsikuokan sijaan peltoa möyhentävät siihen tarkoitetut maatalouskoneet. Tästäkin huolimatta sääolosuhteet määrittelevät, milloin satoa voidaan korjata.  ”Syksyllä seurataan tiukasti säätiedotteita, sillä esimerkiksi porkkana ei oikein tykkää pakkasesta. Liika vesisade taasen pehmentää pellot, jolloin koneiden käyttö vaikeutuu”, Jukka jatkaa. Seuraava sukupolvi on ottamassa vahvasti jalansijaa Jukan tiluksilla, sillä poika Antti vastaa muun muassa sadonkorjuuaikana koneiden operoinnista.

 

 

Pellolta pöytään

Kun sato on korjattu talteen, se varastoidaan jatkokäyttöä varten. Näin kotimaisia juureksia on saatavilla läpi vuoden. Varastoinnissa tärkeää on, ettei tiloihin pääse valoa, ja että lämpötila ja tilan kosteus pysyvät tasaisena. ”Jos aurinko pääsee kurkkimaan sisälle, juurekset heräävät ja alkavat valmistautua kasvukautta varten”, kertoo Vihannes-Laitilan Tero Nousiainen.

Osa lähialueen juureksista varastoidaan suoraan Vihannes-Laitilan pihalla, jolloin ne voidaan napata nopeasti tuotantoon. Viljelijöillä on myös omia säilytystiloja, joista toimitetaan juureksia aina tarpeen mukaan. Näin varmistamme, että Via Kasvimaan tuotteissa käytetään aina laadukkaita ja tuoreita raaka-aineita.

Kasviksemme

Kasviksemme tulevat Vihannes-Laitilalta, joka on Suomen johtavia vihanneskaupanharjoittajia. Käytämme kotimaisia raaka-aineita aina, kun ne ovat laadukkaita ja tarvittavassa mittakaavassa saatavilla, satokausien mukaan. Erityisesti syyskaudella suomalaista satoa on hyvin tarjolla, ja mm. porkkana, punajuuri ja sipuli ovat aina kotimaisia.