Miten Via syntyi Miten Via syntyi

Via syntyi yli 10 vuotta sitten halusta luoda valmisateria, joka ei tingi mausta, terveellisyydestä tai raaka-aineiden laadusta. Tämä visio yhdistettynä maailman kiinnostavimmista keittiöistä ammennettuihin ateriakokonaisuuksiin on edelleen Vian menestyksen salaisuus.

Via-kokki kehittämässä Via ateriaa

Ravitsemusasiantuntijoiden ja kokkien kehittämä

Vian ensiaskeleet otettiin vuonna 2007, kun tuotteet lanseerattiin Suomessa markkinoille. Yli 10 vuoden ikään ehtineen Via-tuoteperheen aterioita oli silloin kehittämässä muun muassa tunnettu kokki Jyrki Sukula. Jo seuraavana vuonna Via-valmisruokasarja valittiin voittajaksi Elintarviketeollisuusliiton järjestämässä Vuoden Tähtituote 2008 -kilpailun vähittäiskauppatuotteiden sarjassa.

Kaikki Via-valmisruoat kehitetään yhteistyössä ravitsemusasiantuntijan ja Via-kokkien kanssa. Näin tuotteissa yhdistyvät herkullisuus, tuoreus ja autenttisuus. Osalla Via-tuotteista on myös Sydänmerkki, eli ne ovat tuoteryhmässään rasvan ja suolan kannalta parempia valintoja.

"Via-valmisruoissa yhdistyvät herkullisuus, tuoreus ja autenttisuus."

Via sopii kaikille

Via-tuotteet houkuttelevat erityisesti ihmisiä, jotka haluavat syödä kiireessäkin hyvin ja terveellisesti, etsivät uusia makumaailmoja ja joille ruoan sisällöllä ja sen valmistukseen käytetyillä raaka-aineilla on aidosti merkitystä. Via on maailmanmatkaaja, joka seuraa koko ajan globaaleja ruokatrendejä, ammentaa autenttisista mauista eri puolilta maailmaa ja tuo ne suomalaiseen ruokapöytään.

Via tarinamme - Via Salmone annos

Ainutlaatuista teknologiaa ja parhaita makuja

Kaikki Via-ateriat valmistetaan Suomessa. Via-aterioiden valmistuksessa käytetyn micvac-teknologian ansiosta annosten raaka-aineet säilyttävät tuoreutensa ja rakenteensa sekä aidot makunsa erinomaisesti. Via-aterioissa ruoka on kypsytetty samassa pakkauksessa, jossa se tulee kaupan hyllylle myyntiin. Esimerkiksi kasvikset säilyttävät makunsa ja kiinteän olomuotonsa, ja pastakin pysyy hyvin al dentenä tällä valmistusmenetelmällä. Annosten valmistusvaiheessa pakkauksen sisälle pääsee höyryä ja se kypsentää ruuan. Ruuan jäähtyessä kannen venttiili suhauttaa ylimääräiset höyryt pois pakkauksesta, minkä jälkeen Via-ateriapakkaus sulkeutuu ilmatiiviisti.

Via-ateriat lämmitetään kätevästi mikroaaltouunissa ja ateria on valmis, kun pakkauksen muovikannessa oleva venttiili viheltää. Teknologia mahdollistaa tuotteille myös säilyvyyden – ilman säilöntäaineita.