Via Risotto Parmigiano-Arancinit

Arancinit ovat suosittuja naposteluherkkuja Italiassa. Riisipalleron sisään kätketään täyte – yleensä liharagúta, pallero kuorrutetaan leivänmuruilla tai korppujauholla ja lopuksi syväpaistetaan. Monimutkaista eikö totta? Paitsi jos arancinit tekee Via Risotto Parmigianosta.

Ainekset

1 paketti Via Risotto Parmigiano
3 dl pankojauhoja (japanilainen karkea korppujauho)
2 kananmunaa
1 l syväpaistoöljyä

Ohje

Pyörittele kylmästä risotosta pingispallon kokoisia palleroita. Vatkaa kananmunien rakenne huolellisesti rikki. Pyörittele risottopallot munamassassa ja heti perään pankojauhoissa. Painele palloja hieman, että korppujauho tarttuu pintaan hyvin. Laita pallot vielä hetkeksi kylmään. Kuumenna öljy kattilassa tai friteerauskeittimessä 175-asteiseksi. Syväpaista arancinit muutama kerrallaan kauniin kullanruskeiksi. Laita arancinit paistamisen jälkeen talouspaperin päälle kuivahtamaan ja tarjoa vaikka punaisen pestomajoneesin kera.